Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- ½ krop ijsbergsla
- 2 zakjes luxe slamix
- 100 gram parelcouscous
- Verse koriander
- Za’atar kruidenmengsel
- 3 tomaten
- 100 gram geitenkaas oud of belegen
- Handje walnoten
- Olijfolie
Bereidingswijze
Deze bijzondere salade met geitenkaas is lekker met landbrood.
Stap 1 Schil de asperges (alleen de onderzijde) en grill ze tot ze beetgaar zijn.
Stap 2 Snij de krop ijsbergsla in grove stukken.
Stap 3 Kook de parelcouscous in water met zout of groentebouillon volgens de verpakking.
Stap 4 Spoel de couscous koud af en maak deze aan met olijfolie, koriander en za’atar.
Stap 5 Bouw de salade op. Hou de couscous in het midden en de ijsberg en luxe slamix eromheen.
Stap 6 Beleg het verder met de gegrilde asperges, gesneden tomaat en blokjes geitenkaas.
Stap 7 Verdeel de walnoten over de sla.
Serveer de salade met een stuk landbrood.
Eet smakelijk!
Drankadvies:
Witte wijn, droog