Buitenlandse kaas

Nederland is niet het enige kaasland, integendeel. Overal ter wereld worden mooie kazen gemaakt. De Kaaskoerier heeft een smaakvolle selectie voor je gemaakt die we je graag laten proeven. Heb je inspiratie nodig voor een mooie kaasplank? Ben je op zoek naar een bijzondere kaas voor een dito gerecht? Kom langs: we brengen je graag op ideeën!

Proef de verschillen

Om je – en onszelf! – houvast te bieden hebben we het assortiment buitenlandse kaas onderverdeeld in categorieën. Binnen deze categorieën zijn ook weer allerlei smaakverdelingen te maken: van mild tot pittig, van neutraal tot kruidig. Kom gerust langs om de verschillen te proeven!

Buitenlandse kaassoorten

(Half)harde kazen

In deze categorie vind je kazen met een harde korst en kazen met een iets minder stevige korst. Sommige kazen hebben extra lang gerijpt: het zuivel ervan is extra stevig. Je kunt kiezen uit vele smaken uit vele streken: van Franse Comté tot Zwitserse Gruyère.

Blauwaderkaas

Blauwaderkazen zijn er in verschillende gradaties. Hoe meer blauwe aders, hoe krachtiger de smaak. De zogenaamde penicillium roqueforti (‘de blauwschimmel’) wordt toegevoegd aan de melk of wrongel. Tijdens de rijping wordt de kaas met lange naalden doorstoken. Zo komt er lucht in het zuivel, noodzakelijk om de blauwschimmel te laten groeien. Je kunt bij De Kaaskoerier kiezen uit diverse blauwaderkazen uit verschillende landen.

Gewassen korstkaas

De naam zegt het al: de korst van deze kazen wordt gewassen. Bijvoorbeeld met wijn, bier of gezouten water. Door het wassen van de korst krijgt de kaas zijn kenmerkende smaak en aroma. Soorten met een vochtige korst zijn veelal krachtiger van smaak.

Witte korstkaas

Witte korstkaas is in Nederland de bekendste buitenlandse kaas. De korst van witte korstkaas is eetbaar en geeft de kaas een bijzondere bite. Hoe donkerder de korst kleurt, des te uitgesprokener de smaak. Beroemde witte korstkazen zijn brie en camembert. Deze en vele andere zijn allemaal verkrijgbaar bij De Kaaskoerier.

Verse kaas

Verse kaas is niet-gerijpte kaas. De structuur is vaak zacht en een flink aantal verse kazen zijn smeerbaar. Kom ze ontdekken bij De Kaaskoerier.

Hier vind je ons

Op deze kaart ontdek je de dichtstbijzijnde Kaaskoerier.