Boerenkaas

Onze boerenkaas is een handgemaakte specialiteit. De rauwe melk wordt binnen 24 uur op de boerderij verwerkt tot kaas. Deze traditie van kaasmaken is pure Hollandse glorie. Geen wonder dat alleen echte in Nederland gemaakte boerenkaas het KB-Boerenkaas logo mag dragen. Dit logo garandeert dat; de melk 100% uit Nederland afkomstig is; de melk vers en onbehandeld verwerkt wordt; de rijping op een natuurlijke manier in een authentiek kaaspakhuis plaatsvindt; zowel de bereiding als de rijping onder regelmatige deskundige controle staan.

Boerenkaas

Boerenkaas onderscheidt zich met drie kenmerken van fabriekskaas. Het eerste kenmerk is dat boerenkaas gemaakt wordt van rauwe, niet verhitte melk van eigen veestapel. Hierdoor blijven de smaakeigenschappen van de melk behouden.

Proef de seizoenen

Het tweede kenmerk: het vetgehalte wordt niet gestandaardiseerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat het vetgehalte met de seizoenen mee verandert. Dit proef je ook echt terug in de kaas! Het laatste kenmerk: boerenkaas wordt met de hand gemaakt. Het is dus een echte ambachtelijke specialiteit.

Ons assortiment Hollandse boerenkaas

 • Mild
  Romig & Mild
 • Belegen
  Romig & Pittig
 • Pikant
  Romig & Pikant
 • Stolwijkse Gatenkaas
  Nootachtig & Licht zoet
 • Leidse Extra Belegen 30
  +
  Krachtig & Lichte noot/anijs

Hier vind je ons

Op deze kaart ontdek je de dichtstbijzijnde Kaaskoerier.