Ingrediënten
Bruschetta met mangochutney:
- 150 gram geitenkaas kruiden
- 150 gram geitenkaas jong belegen
- 1 ciabatta
- 3 eetlepels mangochutney
- ½ eetrijpe mango in stukjes
Gepofte tomaat:
- 100 gram honingtomaatjes
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Broccolisalade:
- ½ stronk broccoli
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
Bereidingswijze
Deze gerechten passen perfect als topping op de ciabatta met geitenkaas en smaken heerlijk bij elkaar. Je kunt ze natuurlijk ook afzonderlijk bereiden.
Bruschetta met mangochutney:
Stap 1 Meng de chutney met de gesneden blokjes mango.
Stap 2 Bak de ciabatta volgens de verpakking in de oven.
Stap 3 Haal de ciabatta uit de oven als deze lekker krokant is.
Stap 4 Snij de ciabatta in stukken.
Stap 5 Besmeer ze met boter of besprenkel ze met olijfolie.
Stap 6 Beleg ze met plakken geitenkaas.
Stap 7 Smeer de mangochutney op de geitenkaas.
Gepofte tomaat:
Stap 1 Plaats de tomaatjes in een ovenschaal.
Stap 2 Sprenkel de olie en azijn erover.
Stap 3 Kneus de knoflook en leg deze bij de tomaten.
Stap 4 Zet de tomaten de laatste 2 minuten tegelijk in de oven met de ciabatta.
Stap 5 Zet de oven uit en laat de tomaatjes tijdens het afkoelen van de oven staan.
Stap 6 Als de oven is afgekoeld kun je de tomaatjes gebruiken.
Broccolisalade:
Stap 1 Snij de bovenkant van de broccoli in kleine roosjes.
Stap 2 Meng de roosjes met de chilisaus.
Stap 3 Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze met de granaatappelpitjes door de broccoli.
Eet smakelijk!
Drankadvies:
Witte wijn