Boerenbrie muffins met rucola en pijnboompitten

Diner,
6 personen,
30 minuten

Ingrediënten

  • Een klontje boter om mee in te smeren of papieren muffinbakjes
  • ca. 200 gr koude Boerenbrie
  • 1 handvol rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 190 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout en een snufje peper
  • 175 ml volle melk
  • 1 (biologisch) ei
  • extra nodig: eventueel muffin vormpjes

Bereidingswijze

Muffins met kaas? Ja zeker! Probeer deze Boerenbrie muffins met rucola en pijnboompitten.

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Smeer de muffin vormpjes in met zachte boter of zet er papier muffinbakjes in.
  • Snij de brie in plakken en hou er 6 achter. Snij de rest van de plakken in kleine stukjes. Was en droog de rucola.
  • Klop de melk en het ei door elkaar. Doe het meel in een andere kom, samen met wat zout en peper. Schenk het mengel van melk en ei bij het meel en roer dit goed door elkaar. Roer vervolgens de stukjes brie en rucola door erdoorheen. 
  • Schep het deeg in de muffin vormpjes en leg er een plak brie op. Bestrooi als laatst de muffins met pijnboompitten. Bak de muffins circa 20 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal de muffins daarna uit de vormpjes en laat ze op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Drankadvies:

Witte wijn droog

 

 

 

Hier vind je ons

Op deze kaart ontdek je de dichtstbijzijnde Kaaskoerier.