Brie de Melun groenten schotel met een frisse dressing

Diner,
4 personen,
25 minuten

Ingrediƫnten

  • 150 gr Brie de Melun
  • 150 gr haricots vert
  • 200 gr bimi (soort broccoli)
  • 50 gr paddenstoelen, bijvoorbeeld kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot (meer over deze kaas)
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 2 el olijfolie extra virgin
  • Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes

Bereidingswijze

Brie de Melun groenteschotel, met een frisse dressing:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een pan op met heet water en laat dit aan de kook komen. Hak ondertussen de sjalotjes fijn en maak de groenten schoon. Roer de azijn met de olie door elkaar met een vork of een garde en breng dit op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de brie in dikke plakken.
  • Blancheer de boontjes en de bimi circa 2 minuten in het kokende water, giet dit vervolgens af en zet het aan de kant.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en zet de sjalot hierin aan. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Verdeel de groenten over de ovenschaaltjes. Leg de brie er bovenop.
  • Plaats de schaaltjes in de hete oven tot de brie begint te smelten.
  • Haal uit de oven en lepel er meteen wat dressing overheen en serveer het direct. 

Eet smakelijk

Drinkadvies:

Witte wijn droog

Hier vind je ons

Op deze kaart ontdek je de dichtstbijzijnde Kaaskoerier.